Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

(εδώ οι καλές εικόνεεεες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ αποσκοπούν σε οποιαδήποτε απάντηση από το μέρος σου – ή αλλιώς γνωστές και ως ρητορικά ζητήματα – δημιουργήθηκαν με σκοπό να βάλουν τον αναγνώστη – εσένα, εμένα, την μάνα σου · τον σκύλο σου ακόμα, αν γνωρίζει την τέχνη της ανάγνωσης – να σκεφτεί το φ, χ, ψ θέμα με περισσότερο βάθος από ότι θα έπρεπε. Θα μπορούσαν να σου πουλήσουν σκέψεις για το πως/πότε θα τελειώσει ο κόσμος, ενώ η αρχική υπόθεση άρχισε για το πως να καλλιεργήσεις βιολογικά καρώτα στην πίσω αυλή του χωριού σου (η μπροστά είναι για να κρατάει το καλό image στους συγχωριανούς σου). Είναι κάτι σαν τους αιρετικούς, μόνο που εκείνοι κάνουν καλύτερη δουλειά στο να πιστέψεις την δική τους έκδοση της Βίβλου. Μπορεί να έχουν κόψει όσα σημεία τους αρέσει, αλλά τα έχουν μάθει καλά, και ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Σε αντίθεση με τα ρητορικά ζητήματα, ο συγγραφέας μπορεί να μην έχει ιδέα για τι μιλάει, ή ακόμα και να άρχισε με ένα συγκεκριμένο πλάνο, αλλά κατέληξε σε πολύ έξυπνες ιδέες που ο αριθμός IQ του δεν αντέχει τέτοιου είδους πολυπλοκότητας. Ναι, κάτι σαν κι αυτό που κάνω εγώ, μόνο που περιέργως, έχω μία γεύση για το τι αναλύω. Άσχετο αν κατέληξα σε βιολογικά καρώτα.
Επίσης, η ομαδική αυτοκτονία είναι μία πολύ καλή λύση στις μέρες που ζούμε. Είναι η μόνη λογική απάντηση, και αν όχι ομαδική, τουλάχιστον ας γίνει από τον καθένας μας ατομικά. Αλλά στο ίδιο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω, πρέπει να το σκεφτώ καλύτερα. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε για τα ζόμπι που μας έρχονται σε έντεκα ή δώδεκα μήνες, τουλάχιστον. Πιθανότατα, μετά από μισό χρόνο βάρβαρης εξολόθρευσης μυαλοφάγων (οι πρώτες δέκα διμοιρίες θα έχουν αποκλειστικά αρχηγούς εκείνα τα άτομα που τόσα χρόνια καιγόντουσαν σε Resident Evil και παρόμοια παιχνίδια ή ταινίες/σειρές που συμφωνούν στον κύριο τρόπο τελειωμού ενός νεκροζώντανου – παίξε γκολφ στο κεφάλι του), θα καταλήξουμε να κάνουμε συμφωνία μαζί τους: αν τους προσφέρουμε τρεις πολιτικούς ανά εβδομάδα, δεν θα βγαίνουν στους δρόμους και θα τρομοκρατούν αθώους πολίτες. Εγώ προτείνω να στείλουμε κομμάτια του Πάγκαλου, made in Greece ένα πράγμα. Θα κρατήσουμε ειρήνη για τουλάχιστον δύο εξάμηνα… πριν τελειώσει η κοιλιά.
Μα γιατί δεν μπαίνουν ποτέ τέτοια θέματα στο μάθημα της Έκθεσης; Θα μπορούσα να το αναπτύξω πολύ καλύτερα από το πώς να δώσω συμβουλή σε έναν φίλο μου γιατί δεν πρέπει να παρατήσει το σχολείο και τι προβλήματα θα ακολουθήσουν την εκπλήρωση της απόφασής του. Αγαπητοί καθηγητές, ίσα που κρατήθηκα να μην συμπληρώσω υστερόγραφο: «Φύγε, τώρα που προλαβαίνεις!» και ο μόνος λόγος που δεν το έκανα ήταν γιατί αν είναι να γαργαλάω τους βαθμούς στα θετικά, ας παίρνω κάτι από τα θεωρητικά. Λίγα και αυτά, αλλά ξέρεις, για τα μάτια του κόσμου.
Υπάρχει επίσης το θέμα με το SOPA. Ή λέγεται η SOPA; Πιθανότατα το δεύτερο, γιατί όσο και αν θέλω να υπερασπιστώ το γυναικείο φύλο, μιας και τυχαίνει να είμαι μέσα σε αυτό, ένας τέτοιος νόμος έχει τις ίδιες διαθέσεις με μια γυναίκα στις μέρες τις. Αλλά όχι, η συγκεκριμένη λαμπρή ιδέα δόθηκε από τον κύριο Δεν Θυμάμαι-Το-Όνομά-Του-Αυτή-Τη-Στιγμή και για να δώσω μία ιδέα του τι θα περιλαμβάνει αυτός ο νόμος, αν ψηφιστεί από το Κογκρέσο τον Φεβρουάριο, θα παραθέσω τα λόγια της Wikipedia πάνω στο θέμα:


Stop Online Piracy Act
From Wikipedia, the free encyclopedia
SOPA IS SHIT AND WILL RUIN THE INTERNET FOREVER, STOP THEM!!!


Ο νόμος SOPA, λοιπόν, είναι ένας νόμος που βασικά, και με λίγα λόγια, θα κλείσει όλα τα site που υπάρχουν, και κυρίως εκείνα που δεν έχουν copyrighted materials, γιατί η Αμερική το είδε κάπως (πάλι) και θέλει να αρχίσει να κάνει παρτούζες με όλες τις άλλες ηπείρους για εσωτερικά προβλήματα που η ίδια δεν μπορεί προφανώς να λύσει. Πιθανόν, αν το κείμενο διαβαστεί και μεταφραστεί από κάποιον αρμόδιο Αμερικάνο (ή Αμερικανό, όπως θέλεις), έχοντας ήδη περαστεί ο νόμος του SOPA, θα πάω φυλακή, και μάλιστα όχι για μερικούς μήνες, αλλά πολύ παραπάνω από έναν δολοφόνο που σκότωσε το τετράγωνο της γειτονιάς του. Αγαπητέ παπάρα (δεν καταλαβαίνω γιατί το Word μου βάζει πως είναι λάθος, ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ!), που έδωσες αυτή την ιδέα, ξέρεις πως στην ιστοσελίδα που παρουσιάζεις το SOPA δεν έχεις βάλει τα copyrights του τύπου που έβγαλε την φωτογραφία του background σου;
Ελπίζω να μην συνεχιστούν τέτοιες ηλιθιότητες και τους άλλους μήνες του 2012, γιατί ακόμα και αν οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει αντοχή σε τέτοιες μαλακίες, εγώ έχω ακόμα κατά νου την ιδέα της ομαδικής αυτοκτονίας. Με την διαφορά ότι εγώ θα βοηθάω τους άλλους να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους.

Washington, here I come!



Καρώτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου