Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

"Please, mind the gap."


Βλέπεις την γκόμενα στη ταινία να βγάζει προκλητικά τον στυλό και να γράφει παθιασμένα σε μία περιέργως ωραία χαρτοπετσέτα, τον αριθμό του κινητού της. Αμέσως μετά, επειδή τα λεπτά στη μεγάλη οθόνη είναι πολύτιμα, σηκώνει γατίσια το βλέμμα της και με ένα απλό, «This is my personal number. Feel free to call», κλείνει την σκηνή. Τώρα, δεν θέλω να ακουστώ σπασαρχίδης, αλλά υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφτούν εδώ πέρα.

Κενό #1: Το Μαγικό Στυλό

Δεν ξέρω που στον διάολο βρίσκουν τόσο εύκολα στυλό στις ταινίες, πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση να χρειαστεί, ακόμα και ο ντελιβαράς της επόμενης γειτονιάς θα έχει πάνω του έναν. Και πες πως στην Αμερική και στο Hollywood όλοι έχουν αυτή την ξαφνική μανία να κουβαλάνε πάνω τους πάντα, σε περίπτωση ανάγκης… εγώ γιατί ποτέ δεν βρίσκω στην τσάντα μου, όταν χρειάζεται να γράψω; Μέχρι και το μπροστινό θρανίο θα έχει έλλειψη!

Κενό #2: Η Επιφάνεια Του Σκότους

Αν υπάρχει και φαίνεται, μπορεί να γράψει και να υποστεί γραφή. Ίσως στην Ελλάδα να έχουμε έλλειψη καλών υλικών, ίσως πάλι μερικά χαρτιά να είναι χάλιας ποιότητας και γι’ αυτό όταν θέλω να γράψω μισή παράγραφο μέσα σε τρία λεπτά, το μόνο που θα εμφανιστεί είναι κάποια αποκομμένη σκιά γραμμάτων που με λίγη τύχη, κάποιος πράκτορας της CIA θα καταφέρει να φέρει στην επιφάνεια. Αν λάβουμε υπόψη πως δεν φταίει το μελάνι του στυλού (ας υποθέσουμε πως έχεις και εσύ έναν μαγικό στυλό, σαν την γκόμενα της ταινίας), το χαρτί είναι όντως χάλια, άρα υπήρχε προφανής λόγος που δεν μπόρεσες να γράψεις γρήγορα, τέλεια και χωρίς ατυχήματα. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ, πώς η ξανθιά κατάφερε να γράψει με τέλεια καλλιγραφικά γράμματα, χωρίς να τρυπήσει ούτε λίγο την βελούδινη χαρτοπετσέτα, την οποία όχι μόνο δεν στηρίζει πάνω στο τραπέζι του μπαρ, αλλά το κρατάει μάλιστα και με ταχυδακτυλουργικά κόλπα πάνω στον άλλον; Αν δεν είσαι ο Σούπερμαν, δεν δέχομαι πως το χιμπατζίδικο στήθος σου is made of steel.

Κενό #3: Η Βελούδινη Χαρτοπετσέτα

Ναι, εντάξει, και εγώ πήγα σε μπαρ άγνωστης περιοχής και το πρώτο που μου προσέφεραν ήταν το μαντήλι της βασίλισσας Ελισάβετ. Της πρώτης.

Κενό #4 (προσωπικό αγαπημένο): Παράπλευρες Απώλειες

Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα δεις πραγματικά κάποια γυναίκα να είναι τόσο πρόθυμη να σου δώσει τον αριθμό της. Εκτός αν είναι γιατρός, δικηγόρος ή κάτι παρόμοιο που θα σε βγάλει από δύσκολη θέση, δεν θα το παίξει εύκολη. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, το μεγαλύτερο gap στην ιστορία των ταινιών είναι να βλέπεις κάτι παρόμοιο να γίνεται. Και ακόμα και όταν γίνεται η περίπτωση με την γυναίκα γιατρό ή δικηγόρο, η ίδια έχει παρόμοιους σκοπούς για τον τύπο της ταινίας. Τέτοιου είδους γκόμενες ΔΕΝ θα είχαν ποτέ πάνω τους στυλό στην πραγματική ζωή. Hollywoods raising the expectations και η Big μπαίρνει τσάμπα τα πάνω της. Μόνο σε περίοδο εξετάσεων θα συνεχίζει να βγάζει αρκετά λεφτά.

Κενό #5: “ET wants to go home…”

Τέλος, καλύτερο θα ήταν να το πάρεις απόφαση: τα πορνό και οι ρομαντικές ταινίες δεν βγαίνουν στην πραγματικότητα. Αν θες το τηλέφωνό της και αν εσύ σκοπεύεις να του δώσεις το δικό σου, προτείνω μία καλή ανταλλαγή σελίδων στον Χρυσό Οδηγό. Το να παρακολουθείς τον άλλον, πέρα από τα νομικά προβλήματα που μπορεί να σου προκαλέσει, σου φέρνει και την χαρά πως κατάφερες κάτι μόνος σου, χωρίς τις γύφτικες πεφτουλιανές χαρές που κάνεις, κουνώντας τα αυτάκια.




Hope it clears things out.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου